trende

İşitme Cihazları Genel Bakımı Nasıl Yapılır?

İşitme Cihazları Genel Bakımı Nasıl Yapılır?
28.08.2023
247

İşitme Cihazları Genel Bakımı Nasıl Yapılır?

İşitme cihazları genel olarak elektronik parçalardan oluştuğu için zamanla terden ve nemden etkilenerek oksitlenebilir. Suya dayanıklı işitme cihazlarını da bu gruba dahil ediyoruz. Cihazlar her ne kadar suya dayanıklı olsalar bile zamanla sudan etkilenebiliyorlar.

Bu durumlara karşı işitme cihazınızı muhafaza ettiğiniz kutunuzun içinde   nem tutucu tablet bulundurmanızı tavsiye ederiz. Nem tutucu tabletlerinizi 6 ayda bir değiştirmenizi öneririz.

İşitme cihazınızın dış kabinini toza karşı temizleme kitinde bulunan özel mendil ile temizlemenizi   ve    bunu günlük rutininiz haline getirmenizi önermekteyiz. Temizleme kitinde bulunan fırça ile mikrofon girişlerini temizleyerek ses kalitesini artırabilirsiniz. Aksi takdirde mikrofondan   az ses gelmeye başlar ve zamanla bozulmalara yol açabilir.

İşitme Cihazı Hoparlör Bakımı

İşitme cihazınızın hoparlör kısmı kulağın içerisine yerleşen modallerden ise hoparlörün uç kısmında yer alan filtreyi günlük olarak yatay bir şekilde diş fırçalar gibi fırçalamanızı öneririz. Hoparlör uç kısmında yer alan   filtrenin en geç 3 ayda bir değiştirilmesini öneririz. Bu süre kullanıma göre uzayabilir veya kısalabilir. Hoparlör open fit ile kullanılıyorsa open fitleri düzenli aralıklarla dezenfekte edip değiştirmeniz gerekmektedir.

Fakat kalıp ile kullanıyorsanız kalıplarınızın günlük olarak temizliğini yapmalısınız ve biopar kalıplarınızı yılda 1 defa değiştirmelisiniz.

Kalıplı işitme cihazları

kalıbı hortumu ile birlikte boynuzundan çıkarıp ılık, sabunlu su ile yıkayınız ve hortumun içerisinde su kalmayacak şekilde kurutup cihaza geri takınız.

İşitme cihazının kalıbının hortumu 2 ayda bir sertleşmektedir. Sertleştiği zaman kalıptan ayrılır ve ötme sesi yapar.Ses de az gelir.2 ayda bir hortumu değiştiriniz.

Çocuk hastalarda 3 yada 6 ayda bir (gelişime bağlı olarak) kulak kalıbını yeniletiniz.

İşitme cihazının pil kapağını banyo yaparken ve yatarken açmanız gerekmektedir. Kullanılmadığı zaman boşuna pilin enerjisinin tükenmemesi açısından önemlidir.İşitme cihazına yeni pil takarken pili cihaza yerleştirip etiketini çıkardıktan sonra 3 dk bekleyip, pil kapağını kapatmanız gerekmektedir.

İşitme Cihazları Genel Bakımı

Düzenli periyotlarla yapılması gerekmektedir. Yılda 1 kez genel bakıma alınmalıdır. İşitme cihazları genel bakımı düzenli olarak yapıldığı zaman kullanım ömürleri uzamakta ve daha randımanlı bir şekilde çalışmaktadır.

İşitme cihazları kullanılmadığı zamanlarda özel kutularında muhafaza edildiği zaman daha uzun ömürlü kullanılmaktadır. İşitme cihazlarını su ile temastan kaçınmalısınız.

İşitme cihazı kalıplı modellerde bazı hastalara işitme cihazının kalıbına ventilasyon(havalandırma) delikleri açılmaktadır. Delikler kulak kiri (buşon) gibi etkenlerden tıkanabilmektedir. Temizleme fırçası ile günlük olarak havalandırma deliklerinin temizlenmesi gerekmektedir. Kulak kiri ile tıkalı olan cihazların pilleri daha hızlı tükenmektedir.

İşitme cihazlarını kullanmadan önce kullanma kılavuzunu okumanız işitme cihazları genel bakımı için oldukça önemlidir. Her cihazın kullanımı ve temizliği farklı olabilir.

İşitme Cihazı Bakımı

  1. İşitme cihazını nemli ortamlarda uzun süre bulundurmaktan kaçının.
  2. İşitme cihazını nem alıcı tabletler ile özel kutularında muhafaza ediniz.
  3. İşitme cihazını su ile temastan koruyunuz.
  4. İşitme cihazını kuru ortamlarda muhafaza ediniz.
  5. İşitme cihazının pilleri bittiği gibi hemen değiştirin.
  6. İşitme cihazlarını buşon (kulak kiri) dan uzak tutunuz
  7. İşitme cihazlarının özel temizleme fırçaları ve bezleri ile cihazı günlük olarak temizleyiniz.
  8. İşitme cihazlarının filtrelerinin günlük olarak fırça ile temizliğini yapınız.
  9. İşitme cihazı kalıbının hortumu sertleştiği için 2 ayda bir değiştiriniz.
  10. İşitme cihazı filtesini 2 ayda bir değiştiriniz.

İşitme cihazlarının bakım ve kontrolleri için Seslem İşitme Cihazları Satış ve Uygulama merkezi ile iletişime geçerek Odyolog ekibimizden ( 0541 189 05 77 ) iletişim numarası ile iletişime geçebilir veya işitme merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

Whatsapp
Seslem İşitme Merkezi
Seslem İşitme Merkezi
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?